Mežica open 2015

V Mežici se je od 13.-15. avgusta odvil turnir v odbojki na mivki Mežica open 2015, ki je v Mežico privabil najboljše slovenske ekipe, ter tudi ekipo hrvaških državnih prvakov. V četrtek, 13. avgusta so potekale kvalifikacije, kjer se je 6 ekip pomerilo za 4 prosta mesta na glavnem turnirju.
V petek se je ob 15. uri pričel glavni turnir, ki je postregel z odličnimi tekmami in napetimi boji med ekipami. V četrtfinalu so se tako pomerili slovenski državni prvak Nejc Zemljak v paru z Grego Erpičem proti ekipi hrvaških državnih prvakov Silić/Zeljković. Dvoboj je pripadel Hrvatoma. Na tribunah se je zbralo zavidljivo število gledalcev, ki so z bučnim navijanjem nagradili vsako dobro potezo.
photo_39336_20150817
 V prvem polfinalnem dvoboju sta se tako pomerila Hrvata proti primorski ekipi Mohorič/Ponikvar. Napeti boj je bil odločen šele po tretjem nizu, ko si je uvrstitev v finale zasluženo zagotovila ekipa Mohorić/Ponikvar. V drugem polfinalu, kjer sta se srečali ekipi Zemljak/Erpič in domačina Pokeršnik/Boženk, sta se odlično odrezala slednja, ter si tako zagotovila uvrstitev v finale.

photo_39197_20150817
V tekmi za tretje mesto med hrvaškima državnima prvakoma in ekipo Zemljak/Erpič sta se bolje zbrala hrvata, ter v zanimivi tekmi še drugič na turnirju premagala Zemljaka ter Erpiča in si zagotovila tretje mesto. Sledila je ekshibicijska tekma, na kateri sta sodelovali aktualna državna prvakinja Ana Skarlovnik in večkratna državna prvakinja Nataša Cingerle, ki sta se v mešanih dvojicah pomerili med sabo.
photo_39360_20150817
V finalu, kjer so se pomerili Pokeršnik/Boženk in Mohorič/Ponikvar se je tehtnica po odlični borbi nagnila v prid primorske ekipe Mohorič/Ponikvar, ki sta tako osvojila turnir Mežica open 2015.
Turnir smo sklenili s podelitvijo nagrad in priznanj najboljšim ekipam. Nagrade vsem najboljšim je podelil kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut, ki so ga v Mežici navdušeno pozdravili.
photo_39410_20150817
Ekipa organizatorjev se vsem, ki so pripomogli pri izvedbi turnirja zahvaljuje in vas vabi, da se nam pridružite na turnirju Mežica open 2016 prihodnje poletje.